İşletmeniz için çevrimiçi alan oluşturmak hiç bu kadar önemli olmamıştı ve ne tür bir işletmeye sahip olduğunuz önemli bile değil. Dijital bir dünyada yaşıyoruz, bu nedenle tek seçeneğiniz ya teslim olmak ya da uyum sağlamak ve olanaklarını kendi yararınıza kullanmak. İlerici, cesur ve yaratıcı olmak, bir işi yürütürken hiçbir zarar veremez. Özellikle küçük bir web siteniz varsa ve kendi web sitenizi oluşturarak bunu daha da artırmak istiyorsanız.
Kurumsal Web siteniz işinizin bir yansımasıdır, bu yüzden onu ciddiye almalısınız. Web sitenizin harika görünmesini sağlamak ve en iyi teknik uygulamaları kullanmak için çok büyük bir uzman ekibiniz veya büyük bir bütçeniz olması gerekmez.
Küçük başlayın, ipuçlarımızı öğrenin ve bazı notlar alın. Kaçırmak istemeyeceğiniz bilgileri bu yazımızda sizlerle paylaşacağız. Şimdi çok önemli bir konu ile başlayalım.
Kobiler için kurumsal web tasarıma mı ihtiyacınız var?
Günümüzde insanların her şeyi internette aradığı bir sır değil. Yani, herhangi bir işiniz varsa ama yine de kendi web siteniz yoksa - kaybedersiniz. İşletmenizin büyüklüğü gerçekten önemli değil. Bir girişim veya yerel bir şey olsa bile , kullanıcıların yine de bununla ilgili bilgileri çevrimiçi olarak bulması gerekir.
Bir kurumsal web tasarım sahip olmamak, işletmenizin hemen hemen var olmadığı ve herhangi bir işletme için en akıllıca seçim olmadığı düşünülebilir. Hedef kitlenizi bulmak, onlara güvenilir ve profesyonel olduğunuzu kanıtlamak ve satış oranınızı artırmak istiyorsanız - kendi web sitenize ihtiyacınız var. Ve işte bunu yaparken göz önünde bulundurmanız gerekenler.
Küçük işletme web sitesi yaparken nelere dikkat edilmelidir?
Her web sitesi farklıdır ve hepsine uyan tasarım desenleri veya araçları yoktur. Sizin için en iyi seçeneklerin neler olduğuna karar vermek için hedeflerinizi ve istediğiniz sonuçları önceden düşünmeniz gerekir.
Örneğin web siteniz veteriner kliniğiniz için ise hukuk firmasının web sitesinden çok farklı olmalıdır. Web siteniz değerlerinizi tercüme etmeli ve her ayrıntı onları vurgulamalıdır. Bir web sitesi oluşturmadan önce kendinize şu soruları sormak her zaman daha iyidir:
Web sitenizin asıl amacı nedir?
Kullanıcılara hangi bilgiler iletilmelidir?
Web sitesini kontrol ettikten sonra kullanıcılardan ne gibi eylemler beklenecek?
Ürünler veya hizmetler ne şekilde sergilenmelidir?
Beklenen sonucu da düşünmeli ve onunla başa çıkmaya hazır olmalısınız. İşletmeniz yerel değilse, beklediğinizden çok daha fazla dikkat çekmeniz olasıdır. Bu durumda, trafiği yönetmeye hazır olmalısınız. Geleceği öngörmek zor, ancak hedeflerinizi bilmek ve buna uygun tasarım seçimleri yapmak şüphesiz size fayda sağlayacaktır.
Yeni bir web sitesi kurmak veya eski web sitenizi yeniden tasarlamak istiyorsanız, web sitenizin tam olarak ne için olduğunu bilmeniz gerekir. Web sitenizi bilgilendirici hale getirmek ve bazı makaleler yayınlamak ister misiniz? Belki bir blog çalıştırmak istersiniz ? Yoksa siparişleri ciddiyetle kabul etmek için buna mı ihtiyacınız var? Karar verebilecek tek kişi sensin.
Web sitenizin birçok amacı olabilir, ancak asıl olanı seçmeniz gerekir. Elbette, yazıların yayınlanmasıyla birlikte ödemeleri de işleyebilirsiniz, ancak içerik bolluğu kullanıcıların kafasını karıştırabilir, bu yüzden onu kötüye kullanmayın. Ziyaretçileriniz ne için geldiklerini bilmeli ve ilk etapta web sitesinin neden var olduğunu bilmelisiniz.
Küçük işletmeler için web sitesi tasarımının ortalama maliyeti nedir?
Bir web sitesi maliyeti önemli ölçüde değişebilir ve bunun birkaç nedeni vardır. Her şeyden önce, maliyet sitenin boyutuna bağlıdır. Kurumsal web tasarım ajansınız Küçük işletmelere yönelik çoğu web sitesi çok büyük değildir, ancak yine de farklı sayıda sayfaya sahip olabilirler.
Bir sonraki şey, web sitenizin özellikleri ve karmaşıklığıdır. Bazı web sitelerinin yalnızca özel olarak oluşturulmuş bileşenler gerektirdiğini, bazılarının ise ek özellikler gerektirdiğini unutmamak gerekir. Bir web sitesini daha karmaşık hale getirirler ve tasarım ve geliştirme maliyetlerini artırırlar. Ek özelliklerin sayısı web sitenizin amacına bağlıdır. Kişisel bir blogun bir e-ticaret web sitesinden daha ucuza mal olması daha olasıdır.
Bunun dışında alan adı, web sitesi barındırma planı ve güvenlik sertifikaları (SSL) gibi şeyler de nihai tutara dahildir. Ortalama olarak, bir küçük işletme web sitesinin maliyeti 1.000 ile 10.000 TL arasında değişmektedir.